music
logo
spelinfo & foto's

aantal spelers 2-8 spelers
speelduur 120 min
genre fantasy rpg
beschrijving

In een poging om de populaire rpg games op pc te evenaren heb ik het bordspel quest ontworpen. Je kruipt in de huid van één van de vele personages en probeert met de talenten die je bezit queesten tot een goed einde te brengen. Om de vele monsters en andere spelers te kunnen overwinnen moet je je bewapenen, bevriende wezens om je heen scharen, toverspreuken leren en toverdranken verzamelen. Binnen deze pijlers kan je jezelf verbeteren en zo respectievelijk sterkere wapens hanteren, grote wezens controleren en vernietigende spreuken uitspreken. De eerste speler die 5 questpunten verzamelt wint het spel, maar let op: de queesten worden alsmaar moeilijker naarmate je dichter bij de overwinning komt.

Quest introduceert een hoop nieuwe spelsystemen waardoor het de eerste keer overkomt als een erg chaotisch spel. Na een paar spelletjes begin je echter door te hebben dat alles zeer logisch in mekaar zit en kan je het spel slim gaan spelen.

Iedereen kan het spel winnen - er zit een grote geluksfactor door het gebruik van vele dobbelstenen. Er zijn echter veel beslissingen te nemen als speler dus door het slim aan te pakken en je tegenstanders goed in te schatten verhoog je je kansen al snel.


de personages